In slaap komen moeilijk? Niet met de tips van deze slaapdoktoren

Muziek

Naast het lezen van boeken, kan ook het luisteren naar muziek een kalmerend effect hebben op ons lichaam. Luister dan liever niet naar uptempo dansmuziek, maar naar lekkere, rustige muziek. Je hartslag daalt en hierdoor ontspant je lichaam. Luisteren naar geluiden van de natuur werkt ook heel kalmerend.

Sporten

‘s Avonds na het werk even sporten zou ook wonderen doen. Als een workout van minimaal 90 minuten doet, dan zou je stresshormoon levels flink dalen en daardoor val je veel sneller in slaap. Plof dus na werk niet op de bank neer, maar steek die armen uit de mouwen en ga even flink bewegen.

To-dolijst

Mensen gaan vaak piekeren in bed. Ze denken aan alle dingen die ze vandaag hadden moeten doen en morgen of overmorgen of misschien wel de week daarna nog moeten doen. Hier raak je gestresst van en dat moet je zien te voorkomen. Om innerlijke rust te bereiken, kun je ervoor kiezen om een to-dolijst te maken. Doordat je alles opschrijft zie je dat het allemaal wel meevalt en laat je het van je afglijden. Schrijf dus voortaan voordat je in slaap valt even op wat je de volgende dag moet doen. Hierdoor kun je rustig in slaap vallen.


Pagina 2/2

Lees ook: Als je veel zweet in de nacht kun je dat op deze manier oplossen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: Elle | Beeld: pexels