Heb jij een introverte persoonlijkheid? Dan passen deze hondenrassen bij jou!

Deze hondenrassen zijn perfect voor teruggetrokken mensen

Wil je graag een harig vriendje in huis maar ben je heel rustig en niet erg sociaal? Dan is het begrijpelijk dat je niet een hond wilt die heel druk is. Deze hondenrassen passen het beste bij introverte mensen.

Basset hound

Deze hond is lekker rustig, makkelijk in de omgang en kan zo de hele dag een beetje liggen slapen. Hij heeft wel zijn beweging nodig natuurlijk en houdt er ook van om flink te rennen. Hij houdt er echter niet van om alleen te zijn en is het allerliefste bij jou.

Engelse bulldog

De Engelse bulldog is lief, gevoelig en een beetje eigenwijs. Het is een sterke hond die heel erg lief is voor mensen. Ze zijn moedig maar ook heel ondernemend, trouw en waaks. Ze hebben een tuin nodig zodat ze de hele tijd een beetje beweging hebben.

Shih Tzu

De shih tzu is een vriendelijke en intelligente hond met een eigenzinnig karakter. Geef jij alle liefde die je hebt aan het hondje, dan krijg je deze zeker terug. Het ras kan heel goed overweg met kinderen en is altijd te porren voor een lekker dutje met jou op de bank.

Chow chow

De chow chow is een lieve hond die nog het meeste weg heeft van een grote teddybeer. Het zijn kalme honden die heel erg beschermend zijn. Ze kunnen zich heel goed aan hun baasje hechten maar het komt ook voor dat de hondjes wat afstandelijk zijn.

Mopshond

Ah, het mopshondje met het schattige kopje! De beestjes zijn ontzettend liefdevol en hilarisch en blijven het liefste binnen bij jou (ze hebben zoals alle honden wel hun beweging nodig). Ze doen graag een middagdutje en houden heel erg veel van eten.

Lees ook: Onderzoek toont aan: hondenbezitters leven langer en gelukkiger!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle.be | Beeld: PxHere