Dit is echt bizar wat ze met deze kinderen doen, het gebeurt anno 2016 nog steeds!

Het jongetje zou behekst zijn volgens de lokale inwoners

Let op: de foto’s kunnen als schokkend worden ervaren. Bijgeloof, gecombineerd met allerlei culturele tradities, pure onwetendheid en een gebrek aan kennis: ook in 2016 is het nog altijd een dodelijke combinatie. Vorige maand werden er massaal hartverscheurende foto’s van een uitgehongerd Nigeriaans jongetje gedeeld op sociale media. Het is een bekend fenomeen in bepaalde Afrikaanse landen, volgens de lokale bevolking was de jongen genaamd Hope behekst en werd hij daarom aan zijn lot overgelaten. De Deense hulpverleenster Anja Ringgren Lovén deelde de foto op Facebook.

De Deense Ringgren Lovén is oprichter van de Deense hulporganisatie DINNødhjælp. Het is een hulporganisatie die door middel van onderwijs het bijgeloof in Nigeria bestrijdt.”Het bijgeloof zorgt ervoor dat veel kinderen en jongeren aan hun lot worden overgelaten. Men denkt dat de kinderen behekst zijn waarna ze gemarteld, verdreven of vermoord worden door de lokale bevolking”, schrijft Ringgren Lovén onder één van haar Facebookberichten.

De beelden van Anja Ringgren Lovén en het ernstig vermagerde jongetje gingen letterlijk de hele wereld over. “Ik heb de afgelopen drie jaar veel gezien in Nigeria en ik heb jullie veel schokkende beelden bespaard. Duizenden kinderen worden beschuldigd van hekserij, maar dit beeld laat zien waarom ik blijf vechten. Dit is reden dat ik al mijn bezittingen heb verkocht en ben verhuisd naar een onbekend land”, schrijft de ze op haar pagina. Wow, is ze geen absolute heldin? Wij vinden van wel! Ze verdient een dikke like! Lees op de volgende pagina verder hoe het afliep met het jongetje in kwestie.


Pagina 1/2