Wat is gezonder voor je; koffiepads of ‘gewone’ filterkoffie? Wat drink jij liever?

Het filter van koffiepads is een stuk dunner, filtert het dan wel goed?

Dat filterkoffie de beste koffie is om te drinken wisten we al wat langer. De filters vangen namelijk de cholesterolverhogende stofjes op. Bij cafetièrekoffie en Turkse koffie drijven deze stofjes in de koffie.  Nu is alleen de vraag: Is koffie uit koffiepads net zo gezond?

Dunner filter
Koffiepads hebben een dunner filter dan normale filters. Gewone koffiefilters zijn 0,104 millimeter dik encoffeepads zijn gemiddeld 0,061 millimeter dik. het lijkt een klein verschil, maar stofjes zouden er doorheen kunnen glippen. Dit is echter onderzocht en het blijkt niet het geval te zijn.

De Gezondheidsraad heeft onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van de koffiepads en zijn tot de conclusie gekomen dat de filters wél dik genoeg zijn. “Filterkoffie en koffie van koffiepads vallen in de categorie gefilterde koffie,” legt een woordvoerder van het Voedingscentrum uit, “net als oploskoffie en automatenkoffie op basis van vloeibaar koffieconcentraat.”

Gezond
Ben je gek op koffie? Goed nieuws! Volgens de Gezondheidsraad hangt het drinken van koffie samen met een lager risico op hartziektes, beroerte en diabetes. Klinkt goed, hè? Een Amerikaanse gezondheidscommissie zei zelfs dat je het beste 3 tot 5 koppen van dit zwarte goud kan drinken. 

Espresso
Hou je van Espresso? Dan is er lastiger antwoord te geven of je koffie gezond is. Dit komt omdat het afhangt van het type automaat. Sommige automaten filteren de koffie wel en sommigen niet. Wil je dus lekker veilig koffie drinken? Kies dan echt voor de goede oude filterkoffie.

Bron: Margriet | Beeld: Pexels