Dit is de reden dat je je telefoon nooit in je broekzak of BH moet stoppen

telefoon

Wij doen ‘m voortaan wel in onze tas…

Stiekem hebben we het allemaal wel eens gedaan: je telefoon even in je broekzak of bh doen. Het is makkelijk als je je handen even vrij moet hebben. Toch kunnen we dit beter niet meer doen, want het is helemaal niet goed voor je. 

Voortaan kan je je telefoon beter in een tas doen.

Huid
De straling die uit je telefoon komt kan volgens het onderzoek van dokter Devra Davis meer kwaad doen dan voorheen altijd werd gedacht. Ze bestudeerde jaren achtereenvolgend de effecten van een smartphone die continue dicht bij de huid wordt gedragen. Je huid is heel erg gevoelig voor straling en andere invloeden van buitenaf en dat kan allemaal nare effecten met zich meebrengen.

DNA beschadigen
Wist jij bijvoorbeeld dat je door deze straling een beschermende laag van je hersenen kunt verzwakken? Daarbij zou er ook DNA-schade kunnen optreden én heb je een hogere kans op depressie. “Kijk maar eens in de gebruiksaanwijzing van je iPhone, daarin staat letterlijk het advies dat je de telefoon beter niet op de huid of in de broekzak kunt dragen,” zegt dokter Davis. “Een studie heeft namelijk aan het licht gebracht dat dit de botdichtheid in het bekken kan aantasten. Bewaar ‘m voortaan liever in je tas!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Grazia | Beeld ter illustratie