Dít is waarom je altijd sokken in je schoenen moet dragen!

En nee, het is niet alleen om blaren te voorkomen!

Al is het normaal om sokken in je schoenen te dragen, toch zien we er af en toe toch vanaf. Bij het dragen van ballerina’s of andere laag uitgesneden schoenen lijkt het namelijk niet zo charmant. Toch kun je zelfs bij deze schoenen het beste toch maar wel een sokje aantrekken en dit is de reden. 

Maak nooit een gewoonte van schoenen dragen zonder sokken! 

Enkels bloot
Mensen die een gewoonte maken van schoenen dragen zonder sokken lopen namelijk een hoger risico op schimmels en infecties. Toch doen we het steeds vaker, wat volgens velen te wijten is aan de trend van broeken die de enkel bloot laten. Een sok zien bij een blote enkel is een beetje stom, daarom besluiten we om af en toe maar gewoon geen sokken te dragen. Geen goed idee!

Zweet
Zonder sokken kunnen je voeten erg gaan zweten; dit zweet kan nergens naartoe. Het vocht blijft bij je voet in de schoen zitten en gaat daar broeien. Tel er een beetje warmte bij op en je hebt een broeihaard voor schimmels en infecties gecreëerd. Draag je sokken, dan wordt het vocht deels geabsorbeerd. Een gezondere keuze voor je voeten dus!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Telegraph