DIT is waarom iedereen die wil afvallen gaat zwemmen, de resultaten zijn ongelofelijk!

Zwemmen is de perfecte sport voor de lijn!

Een sport vinden die goed bij je past is best lastig. Vaak begin je vol goede moed, maar ben je er na een paar keer ook wel weer klaar mee. Je wilt het liefst alles in één: een conditie opbouwen en sterker worden.

Bootcamp is je eigenlijk iets te openbaar, hardlopen vind je saai en voor fitness voel je ook niet zo veel. Wat moet je dan? Zwemmen! Er zijn een hoop redenen te noemen waarom zwemmen leuk en goed voor je is. Wij zetten ze voor je op een rij, wedden dat jij straks ook je badpak of bikini uit de kast trekt?

 • Je wordt er rustig van
  Er is onderzoek gedaan naar het effect van water op het lichaam en het werkt super kalmerend, bijna meditatief. En het beste is dat je ook nog eens sport, terwijl je tot rust komt. Beter dan een avondje bankhangen.
 • Zwemmen is goed voor je gewrichten
  Door hardlopen krijgen je gewrichten flinke klappen. Bij zwemmen is dit niet het geval! Veel beter voor je ledematen dus!
 • Het brengt je dichterbij de natuur
  Woon je dicht bij een meer of de zee? Ga dan vooral buiten zwemmen als het weer het toelaat. Dat is namelijk nóg beter voor je gezondheid. Het verbetert je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Minder stress en een goed humeur!
 • Krachttraining én cardio-training 
  Zwemmen laat je gewrichten misschien met rust, het is wel super goed voor je conditie. Het water geeft daarbij ook nog eens een beetje weerstand, waardoor je ook spieren opbouwt. Spieropbouw is heel belangrijk als je een dagje ouder wordt en het verbetert ook je evenwicht, nachtrust en de gezondheid van je botten. Wist je dat meer spiermassa ook zorgt voor meer vetverbranding?
 • Goed voor de longen
  Onderzoekers vonden een link tussen zwemmen en een verbeterde longcapaciteit. Met gezonde en sterke longen kan je lijf zuurstof beter vervoeren, waardoor je niet zo snel buiten adem raakt. Gezonde longen zorgen ook voor een minder grote kans op vaatziekten.

Bron: Libelle | Beeld: Pexels