Dit is waarom je elke ochtend met een glas warm water en een banaan zou moeten beginnen

 

banaan

De beste manier om je dag te starten: een banaan en warm water

Volgens velen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch zijn er maar weinig mensen die echt de tijd hebben of nemen om te ontbijten. We hebben in de ochtend vaak haast en blijven liever een kwartiertje langer liggen dan dat we uitgebreid gaan ontbijten. Wij gooien snel een kop koffie achterover en soms eten we pas iets tijdens de lunch! 

Dat is natuurlijk hartstikke ongezond, dat hoeven wij je niet te vertellen.

Banaan en warm water
Nu hoef je echt niet veel moeite te doen om elke ochtend een uitgebreid ontbijt te fabriceren, daar heeft bijna niemand tijd voor. En eerlijk gezegd blijven wij ‘s ochtends liever een beetje langer liggen… Maar om de dag gezond te beginnen hoef je helemaal geen uren in de keuken te staan! Een goed ontbijt kan slechts bestaan uit een banaan en een glas warm water. Deze combinatie schijnt wonderen te doen voor je gezondheid.

Effect
Het effect? Het is de makkelijkste manier om snel gewichtsverlies te bevorderen. Bananen stimuleren de spijsvertering en versnelt de stofwisseling. De banaan is een vrucht die wordt gebruikt voor de behandeling van veel aandoeningen maar ze is ook zeer effectief in het bestrijden van overgewicht, omdat ze een gevoel van verzadiging geeft. Na het eten van banaan is de honger doorgaans weg en bovendien bezit banaan veel mineralen en hoogwaardige eiwitten. Warm water draagt bij aan een gezonde stofwisseling en dat komt goed uit wanneer je kilo’s wilt kwijtraken. Het helpt namelijk je lichaamsvet af te breken. In combinatie met gezond eten, genoeg sporten en matigen met alcohol zul je de effecten van gewichtsverlies nog veel sneller merken!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Mensengezondheid | Beeld: Unsplash