Dít is waarom het op maandag altijd een stuk moeilijker is om gezond te eten

Waarom is gezond eten op maandag zo lastig?

Elk weekend is het weer hetzelfde liedje, dan beginnen we na een beetje uit de bocht geschoten weekend écht opnieuw met gezond eten en niet meer snacken. Maar vaak is dat lang niet zo makkelijk als je gehoopt had en zit je maandag toch weer met je hand in een zak chips of werk je een patatje met naar binnen. Hoe kan dat toch en wat kunnen we eraan doen?

In het weekend laat je je vaak wat meer gaan dan door de week. We drinken een wijntje of biertje extra, snacken er vrolijk op los en eten veel meer koolhydraten en vlees (lees: patat en pizza) dan dat we op een willekeurige woensdag zouden doen. Je maakt dan het plan om op maandag weer gewoon normaal te gaan doen maar dat blijkt toch vrij lastig. Als je gaat slapen met alcohol in je bloed, komt je lichaam niet tot rust. Als je dus op vrijdag en zaterdag en misschien op zondag een paar wijntjes achterover tikt, slaap je niet goed en word je maandag futloos en duf wakker.

Koolhydraten geven energie en dat is waar je lichaam op zo’n moment naar snakt. Geen wonder dus dat je onbewust toch snel naar koolhydraten en vetten grijpt op een vermoeide maandag, je lichaam probeert wakker te worden. De oplossing? Doseren, doseren, doseren. Niet doordeweeks gezond en bewust eten en in het weekend alle principes laten varen. Dit is niet vol te houden! Probeer meer balans in je eetpatroon aan te brengen, zowel doordeweeks als in het weekend. Je zal zien dat je je een stuk energieker voelt en veel minder snel snakt naar een vette hap!

Dit bericht nog een keer lezen? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld ter illustratie