Dit is waarom je je in januari extra eenzaam voelt als vrijgezel

eenzaam

Er is een logische reden voor

Januari staat niet bekend als de vrolijkste maand van het jaar. De feestdagen zijn immers voorbij, je moet even zuinig doen met je geld en de dagen zijn nog steeds kort. Maar dat is nog niet het enige. Ga je als vrijgezel door het leven? Dan is de kans groot dat je je extra eenzaam voelt.

Volgens de wetenschap hebben vrijgezellen juist in januari behoefte aan verbondenheid.

Bewust
Alle drukte van de feestdagen is voorbij en de tijd van rust, ritme en regelmaat is weer aangebroken. Buiten is het nog steeds koud en daarom zoeken we binnen de warmte op. En daar wringt nou net de schoen, want opeens ben je je meer bewust over het feit dat je niemand hebt om tegenaan te kruipen op de bank. Je wordt er mee geconfronteerd dat je alleen bent. In januari willen we graag aandacht en liefde. Uit het onderzoek blijkt dat we niet per se op zoek zijn naar de ware Jakob(a), maar dat we vooral iemand willen die ons liefde geeft. We willen massaal de confrontatie van eenzaamheid vermijden, een (tijdelijke) liefde kan dan ook de oplossing zijn.

Valentijnsdag
Als Valentijnsdag nadert eindigen deze ‘liefdes’ vaak. Zodra 14 februari voor de deur staat, realiseren veel mensen opeens dat ‘hij of zij toch niet zo leuk is.’ Wellicht had je in de maand januari iemand nodig die je een beetje warmte gaf in de kou.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay