De Japanse walvisvloot vangt maar liefst 333 walvissen. Hoe lang houden we dit nog vol als mensheid? Dit is walgelijk!

Japanse walvisjagers

Japanse walvisvaarders doden in totaal 330 walvissen in Antarctica

Het is weer zo ver, Japanse walvisvaarders zijn met hun walvisvloot teruggekeerd uit Antarctica en hebben maar liefst 333 walvissen afgeslacht sinds 1 december vorig jaar. Daar staan jullie ongetwijfeld wel even van te kijken, wij in ieder geval wel! In een verklaring stelde het Japanse Instituut voor Onderzoek naar Walvisachtigen, het ICR, dat het gaat om 103 mannetjes en 230 vrouwtjes, waarvan naar schatting 90,5 procent zwanger was.

Vinden jullie het ook niet dat dit werkelijk onvoorstelbaar is dat dit anno 2016 nog steeds kan gebeuren? En dat terwijl walvissen met uitsterven worden bedreigd. Waar zijn we als mensheid in vredesnaam mee bezig? En in wat voor een wereld willen we onze kinderen eigenlijk achterlaten? Wij zijn van mening dat dit hoe dan ook gestopt moet worden, wat vinden jullie hiervan? Laat het ons weten, we zijn zeer benieuwd naar jullie mening over dit onderwerp!

Deze acties dagen het wettelijk bindende verbod op de Japanse walvisjacht van de Verenigde Naties uit, wat werd uitgevaardigd in 2014. Er zitten echter wat haken en ogen aan het verbod, waardoor het jagen op walvissen wel mogelijk is als het wordt gedaan vanuit ‘wetenschappelijk onderzoek’. Lees meer over de Japanse walvisvaart op de volgende pagina.


Pagina 1/2