Je kunt voorgoed afrekenen met kalknagels. Dit zelfgemaakte middel is alles wat je nodig hebt!

Bestrijd kalknagels effectief met een middel dat je gewoon zelf kunt maken

Het hebben van kalknagels, ook wel schimmelnagels genoemd, is simpelweg erg vervelend. Er zijn heel veel Nederlanders die hiermee te maken hebben. Ze worden veroorzaakt door een huidschimmel die de nagel infecteert en soms komt de schimmel op het lichaam door direct contact met iemand die al besmet is, maar meestal gebeurt dat door schimmelsporen. Schimmelsporen zitten bijvoorbeeld in huidschilfers van besmette mensen. Als de afweer van je lichaam niet sterk genoeg is, dan krijgt de schimmel vanzelf de kans om te groeien.

Het kan zijn dat je nagels zodanig verdikt zijn dat ze zelfs tegen je schoen aan drukken en pijn doen. Ook kan een kalknagel een bron van herhaalde schimmelinfecties van je liezen of je voet zijn. Een vervormde nagel kan de huid ook beschadigen. Er kan daardoor een wondje ontstaan waardoor je teen ontstoken kan raken. Er zijn bepaalde groepen mensen, zoals diabetespatiënten, die een verhoogde kans hebben op kalknagels. Als je een kalknagel niet goed behandeld, dan kan de infectie zich uitbreiden tot de matrix van je nagel en in dat geval kom je er simpelweg nooit meer vanaf. En als we even naar andere mensen toe redeneren, het besmettingsgevaar voor anderen is op zichzelf natuurlijk ook een hele goede reden om kalknagels goed aan te pakken.

Gelukkig is er wel het nodige aan te doen. Er zijn diverse middelen verkrijgbaar bij de apotheek of drogist en ook een goede pedicure weet er wel raad mee. De middelen die verkrijgbaar zijn belemmeren vooral het groeien van de schimmel en ze doden de schimmel uiteindelijk. Daarnaast zijn er ook middelen die je nagel weer gezond maken en dat zorgt ervoor dat de schimmel niet kan overleven. Waarom zou je echter geld uitgeven aan dergelijke middelen als je ook zelf een effectief middel kunt maken? Met slechts drie ingrediënten kun je zelf een middel maken dat je effectief helpt om ervan af te komen zonder dat het bijwerkingen heeft, dit in tegenstelling tot veel andere middelen. Bekijk op de volgende pagina het recept voor dit doe-het-zelf middel.


Pagina 1/2