Je ogen voorbereiden op een zonvakantie? Zó doe je dat

ogen

Je kunt pas echt ontspannen als je ogen dat ook zijn

De vakantieperiode staat weer voor de deur! Misschien heb je maanden geleden al een vakantie geboekt, of ga je last minute nog iets plannen. Hoe dan ook, die welverdiende vakantie wil je goed voorbereiden. Maar wist je dat het ontspannen van je ogen daar ook een belangrijk onderdeel van is? Wij vertellen je meer.

Oogcheck

Wist je dat je niet volledig kunt ontspannen als je zicht niet optimaal is? Een oogcheck mag daarom eigenlijk niet ontbreken in de voorbereiding op je (zon)vakantie. Het maakt daarnaast ook nog een groot verschil of je gaat roadtrippen, zeilen, in de natuur bent of juist in de zon voor wat je het beste kunt doen. Als je niet goed ziet, krijg je vaak te maken met spierspanning en hoofdpijn en heb je ook minder goed zicht op de weg. Als je bijvoorbeeld op roadtrip bent, kun je dat natuurlijk niet gebruiken. Bij veel opticiens kun je gratis je ogen laten testen. Zij kunnen je tevens van goed advies voorzien, want wellicht is een zonnebril op sterkte iets voor jou.

Ontspannen op reis

De kwaliteit van je ogen en de sterkte kan in de loop der jaren veranderen. Als je voor vakantie een oogcheck laat doen, weet je zeker dat je ontspannen op reis kunt. Wellicht gaat er (letterlijk) een wereld voor je open! Als je namelijk wel een (zonne)bril op sterkte nodig hebt, hoef je je veel minder in te spannen om te kunnen lezen en ben je minder snel moe.

Een zonnebril is niet alleen fijn voor je ogen, maar ook nog eens een leuk mode item. Maar het belangrijkste is dat het je ogen beschermt tegen schadelijk uv-licht en verblinding. En om de juiste zonnebril te kiezen, is zo’n bezoekje aan de opticien ook een goed idee. Zij kunnen je alles vertellen over de kenmerken van een specifieke zonnebril en wat de verschillen zijn. Maar ook welk montuur bij jouw gezichtsvorm past.

Zonnebril kiezen

Waar moet je nou precies op letten als je een goede zonnebril gaat kopen? Hij moet natuurlijk helemaal bij jouw gezichtsvorm passen, maar ook volledige bescherming bieden tegen uv-stralen en goed zijn afgesteld op je gezicht. Het is ook belangrijk dat hij bij jouw leefstijl en vakantie past. Want mensen die de hele dag op het water zijn hebben een ander zonnebril nodig dan mensen die alleen maar op het strand liggen. Van sportbrillen tot gepolariseerde zonnebrillen en van overzetzonnebrillen tot brillen met meekleurende glazen: de keuze is reuze. Tijd voor een bezoekje aan de opticien dus!

Lees ook: Goed nieuws: je kunt weer op vakantie naar Italië zonder coronapas

Bron: Flair | Beeld: Pexels

Array