Wil je je huid jong houden? Eet dan wat vaker ananas

Het zomerse fruit heeft een voordelige werking op je huid

Je huid elke avond reinigen kan helpen om oneffenheden tegen te gaan, maar ook je voeding speelt een grote rol. Een stralende jonge huid is de wens van velen en het eten van ananas kan je hier een handje bij helpen. 

De vitamines en antioxidanten kunnen veel voor je huid betekenen.

Puistjes

Het eten van een schijfje ananas is niet alleen traktatie voor de smaakpapillen, maar het is ook goede manier om puistjes tegen te gaan. Ananas is rijk aan vitamine C en deze vitamine doet wonderen tegen puistjes. Ook kan de vitamine een geïrriteerde huid verhelpen. De antioxidanten in ananas kunnen ervoor zorgen dat ontstekingen (waar puistjes ook onder vallen) sneller helen.

Jonge huid

Niet alleen is het gele fruit rijk aan vitamine C, maar het is ook nog eens een vitamine A-bommetje. Zowel vitamine C en A stimuleren de aanmaak van collageen en collageen is je beste vriend wat betreft een jonge huid. Hoe hoger je collageensynthese, hoe steviger je huid. Op deze manier kan de vitamine A en vitamine C ervoor zorgen dat fijne lijntjes en rimpels verminderen.

Stralende huid

UV-stralen en luchtvervuiling kunnen ervoor zorgen dat je huid wat doffer oogt dan nodig is. Gelukkig komt daar dat partje ananas ook weer van pas. Door het eten van ananas krijg je de antioxidanten die erin zitten binnen en die zorgen ervoor dat de UV-stralen en luchtvervuiling minder goed kunnen doordringen in je huid.

Voeden

Nog een leuk voordeel aan ananas. De vitamines en antioxidanten erin kunnen er ook nog eens voor zorgen dat je huid beter wordt gevoed. Het gaat namelijk een droge huid tegen. Wel is het belangrijk om ook veel te blijven drinken zodat je huid gehydrateerd blijft.

Lees ook: Deze douche-truc van slechts 1,5 minuut heeft veel gezondheidsvoordelen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle België | Beeld: Unsplash