7x Wat met je lichaam kan gebeuren als je elke dag appelciderazijn drinkt

4. Het kan je bloedsuiker verlagen

Drink jij een beetje appelciderazijn? Dan kan je insuline een ware boost krijgen waardoor het afbreken van suiker makkelijker gaat, zelfs wanneer je een koolhydraatrijke maaltijd hebt gegeten. “Appelciderazijn kan insulineresistentie, een symptoom van pre-diabetes, voorkomen”, zo vertelt holistisch gezondheidsexpert Amy Leigh Mercree. Appelciderazijn kan insuline dus ondersteunen. Diabetici mogen het echter nooit zien als vervanger voor de insuline die ze extra moeten spuiten.

5. Het kan je hartgezondheid verbeteren

Triglyceriden zijn chemische verbinding die vette plaque langs je bloedvaten veroorzaken en deze opeenhoping kan leiden tot een blokkade van de bloedstroom. Drink je regelmatig appelciderazijn? Dan kan dit de triglyceriden verlagen. Ook kunnen de vezels in appelciderazijn slecht cholesterol neutraliseren.

6. Je kunt meer voedingsstoffen opnemen

Het blijkt dat appelciderazijn je lichaam helpt om voedingsstoffen beter op te nemen. Uit een oud onderzoek uitgevoerd onder dieren bleek dat de darmen calcium beter kunnen opnemen als er appelciderazijn gedronken is. Hetzelfde gold overigens ook voor ijzer.

7. Je glazuur kan beschadigd raken

Helaas kent appelziderazijn ook een groot nadeel. Omdat het zo ontzettend zuur is, kan het het glazuur op je tanden aantasten. Het is daarom het beste om appelciderazijn te verdunnen met water. Meng hiervoor een deel azijn met tien delen water. Ook kun je het dan het beste met een rietje drinken.

Pagina 2/2

Lees ook: 5 huisplanten die goed zijn voor je gezondheid

Bron: The Healthy | Beeld: Bragg Vinegar, With the Mother door Mike Mozart onder de licentie CC BY 2.0