Hoe groot is de kans dat je corona oploopt in de sportschool?

Dit is wat experts erover zeggen

Voor de een is het een noodzakelijk kwaad en voor de ander is het een manier om stoom af te blazen. We hebben het nu natuurlijk over sporten. Of eigenlijk iets specifieker: naar de sportschool gaan. Trainen is natuurlijk hartstikke goed voor je gezondheid, maar hoe groot is de kans momenteel dat je in de sportschool corona oploopt?

Kleine kans

We hoeven ons gelukkig niet erg veel zorgen te maken. Volgens wetenschappers van de Sheffield Hallam University is het ‘extreem onwaarschijnlijk’ dat iemand met Covid-19 wordt besmet in de sportschool. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Europe Active, een grote non-profit organisatie die sportscholen in heel Europa vertegenwoordigt.

Analyse

Voor het onderzoek werden maar liefst 62 miljoen (!) sportschoolbezoeken geanalyseerd. Erg weinig besmettingen vonden toen plaats. Het gemiddelde infectiepercentage bleek op 0.78 per 100.000 sportschoolbezoeken te zitten.

Sporten aanmoedigen

Professor Rob Copeland, directeur bij Advanced Wellbeing Research Center aan de Sheffield Hallam University, bevestigt dat sportscholen veilig zijn om te trainen. Ook wil de professor benadrukken dat sporten belangrijk is om gezond te blijven. “Ik wil overheden in Europa aanmoedigen om de toegang tot sporten te vergroten, niet om die te verminderen, terwijl we leren leven met Covid-19.” Aha!

Lees ook: Jeukt jouw gezicht altijd tijdens het sporten? Hierdoor komt het

Bron: Her | Beeld: Pexels – Yan Krukov