Kantoorbaan? Zoveel moet je bewegen om de hele dag stilzitten goed te maken

Je kunt het compenseren

Als je een kantoorbaan hebt, zit je het grootste gedeelte van de dag. En dat brengt naast de beruchte kantoorkilo’s, ook behoorlijk wat gezondheidsrisico’s met zich mee. We vertellen je wat je precies moet doen om de hele dag stilzitten te compenseren. 

Risico

Als je de hele dag zit, verbrand je vanzelfsprekend minder calorieën dan wanneer je meer zou staan of bewegen. Maar dat is niet het enige. Volgens een studie in Journal of the American College of Cardiology lopen mensen die meer dan zes uur per dag zitten ook meer risico om te sterven aan hart- en vaatziekten. En omdat we dat liever niet willen, onderzochten ze ook meteen wat we eraan kunnen doen.

Bewegen

De onderzoekers ontdekten dat mensen die 150 tot 200 minuten per week sporten, hun risico aanzienlijk verlagen. Bij sporters die 300 minuten per week sporten zijn de risico’s zelfs bijna helemaal verdwenen.

Dus wil je je stilzittende leven goedmaken? Ongeveer 45 minuten per dag bewegen, al is het wandelen, stelt je vrij van het risico op dodelijke hart- en vaatziekten. Maar, je mag deze 300 minuten uiteraard ook zelf verdelen over de week. Feit blijft wel dat de hele dag zitten nergens goed voor is. Probeer dus waar mogelijk regelmatig een tijdje te staan.

Lees ook: Aan deze tekenen kan je zien dat je lichaam gezond is

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels