9 manieren om keelpijn te bestrijden

keelpijn
Met deze tips verzacht je keelpijn

Het is weer zover: de lente is aangebroken. Dat gaat vaak gepaard met een griepgolf en flinke klachten onder hooikoortspatiƫnten. Een veelgehoord kwaaltje dezer dagen is ook keelpijn. Een opgezette strot en pijn bij het slikken: niks aan! Gelukkig zijn er genoeg manieren om keelpijn een beetje te verzachten. Wij hebben negen tips op een rijtje gezet.

Zo ben je gauw van je keelpijn af.

1. Slaap

De beste manier om er weer bovenop te komen is door genoeg te slapen. Kruip dus extra vroeg onder de wol zodat je genoeg rust krijgt, zo herstelt je lichaam.

2. Thee

Vroeger werd al vaak honing gegeten tegen de keelpijn. De zoete vloeistof verzacht namelijk de pijn en werkt ontstekingsremmend. Om je thee nog wat extra kracht bij te zetten, kun je kruiden toevoegen met helende eigenschappen. Kaneel verlicht bijvoorbeeld pijn, kruidnagel lost slijm op, kurkuma remt ontstekingen en cayennepeper drijft gifstoffen af. Maak daarom een thee van kaneel, gember, kruidnagel, kurkuma, een beetje cayennepeper en een scheut honing.

3. IJs

Het tegenovergestelde van thee, maar ook bevroren water doet veel goeds voor je keeltje. Een koud waterijsje verzacht de pijn. Kies wel voor een waterijsje en niet voor zuivel, want zuivel irriteert de keel.

Lees meer tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2