Ook zo veel gegeten afgelopen kerstdagen? Met deze drie drankjes detox je je lichaam

Even gezond doen na de drukke kerstdagen

Kerst is geweest, het was leuk, maar we hebben wel wat meer gegeten en gedronken dan we oorspronkelijk van plan waren. Het resultaat? We zijn nét even wat zwaarder en ons lichaam houdt door alle zoetigheid en grote hoeveelheid zout een behoorlijke hoeveelheid vocht vast. 

Tijd om daar verandering in te brengen.

Aanvulling

Na de kerstdagen willen we vaak even stabiliseren: gezond eten, voldoende water drinken en dat kerstdiner zo snel mogelijk kwijtraken. Natuurlijk is de basis van dit proces gezonde voeding en veel beweging, maar ook deze drie detoxdrankjes kunnen een uitkomst bieden. Zie de drankjes als een aanvulling op je gezonde levensstijl en raak snel dat overtollige vocht kwijt.

1. Water met citroen

Een echte klassieker: een glas warm water met citroen. Citroen helpt je bij het verteren van het kerstvoedsel en stimuleert de stofwisseling. Ook bevat de vrucht veel vitamine C. Dit ondersteunt het immuunsysteem en reinigt de lever. Begin de dag daarom, voordat je iets hebt gegeten of gedronken, met een glas warm water met een uitgeperste halve citroen.

2. Detox smoothie

Een smoothie die bestaat uit groenten en fruit geeft je de broodnodige vitamineboost na al die dagen ongezond eten. Een smoothie met citrusfruit (citroen, sinaasappel, mandarijn, grapefruit), groente (voornamelijk groen zoals spinazie, broccoli, boerenkool, rucola) en andere ontgiftende ingrediënten zoals kokos (stimuleert de stoelgang), chiazaad en waterkers geeft je een energieboost en brengt de stofwisseling op gang. Kies uit dit lijstje uit iedere categorie een ingrediënt en neem een heerlijke smoothie als ontbijt. Tip: voor de zoete smaak kun je een halve banaan toevoegen.

3. Thee

Ook thee kan helpen je lichaam te zuiveren. Met behulp van thee kun je je vetverbranding stimuleren, je lever ontgiften en het overtollige vocht kwijtraken. Vaak worden bepaalde theesoorten aangeduid als ‘detoxthee’, maar groene thee, witte thee en kruidenthee werken net zo effectief.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Makkelijk Afvallen | Beeld: Pixabay