Kijk jij nu al uit naar de herfst? Dit zegt dat over jouw persoonlijkheid

voorkeur-seizoenen-persoonlijkheid

Interessant!

Hoewel de zon nog hoog aan de hemel pronkt, veranderen de bladeren aan de bomen langzaamaan tot oranje, gele en rode varianten. Het najaar staat voor de deur, en daar kijken sommige mensen al maanden naar uit. Maar wat zegt het eigenlijk over je persoonlijkheid als je dol bent op een bepaald seizoen? We hebben het antwoord!

Temperatuur en licht

Boswandelingen, warme truien en een stoofpot op het vuur. Sommige mensen worden heel blij van de gedachten dat dat straks allemaal weer kan. Maar hoe kan het dat de een dat wel heeft en de ander niet? Dit heeft allemaal te maken met de verandering van temperatuur en licht. En dit heeft weer invloed op ons humeur en ons gedrag. Als je geen fan bent van hete zomers, vind je de herfst waarschijnlijk een stuk gemoedelijker en voel je je daardoor ook beter.

Vernieuwing

Maar voor de mensen die heel blij worden van de herfst, valt ook veel te zeggen over hun persoonlijkheid. Zo betekent je voorkeur voor de herfst dat je open staat voor vernieuwing. De herfst is immers een goed moment voor een nieuwe start in je leven. De natuur verandert namelijk met je mee. De herfstige kleuren en de koudere temperaturen hangen samen met je behoefte aan constante verandering.

Z0mer en winter

Voor liefhebbers van de zomer valt overigens ook wat te zeggen. Deze groep mensen zijn echte buitenmensen en leiden een actief leven. Waarschijnlijk gebruik je de zomer om zo veel mogelijk te zien en te genieten van de hele dag buiten zijn. Winterse mensen zijn juist het tegenovergestelde, en vinden het juist fijn om thuis te zijn. Dit zijn vaak introverte mensen en spenderen hun tijd liever binnen door, onder een warm dekentje en met een kop hete chocolademelk.

Lees ook: Regen of zon? Dit weer kun je verwachten in september

Bron: Margriet | Beeld: Pexels