Lukt het maar niet die laatste kilo’s kwijt te raken? Met deze slimme trucjes wel

weegschaal afvallen

Afvallen doe je met deze tips

Probeer jij wat kilo’s kwijt te verliezen? Grote kans dat het niet altijd even makkelijk gaat. Wij begrijpen dat maar al te goed en helpen je graag een handje. Voedingspsycholoog Brian Wansink legt uit dat je door een aantal aanpassingen in en rondom je huis het afvalproces een stuk beter verloopt. Het is het proberen waard, toch? 

Uit het oog

Wansink vertelt dat we van het eerste voedsel dat we zien staan bijna drie keer zoveel eten, als van het voedsel dat we niet direct zien staan. Staat bij jou de koekjestrommel vooraan in de kast? Grote kans dat je onbewust veel meer koekjes eet dan je zou willen. Zet ongezond eten helemaal achterin de kast of beter nog: haal het helemaal niet meer in huis.

Drink rode wijn uit witte wijnglazen

Drink je graag een rood wijntje, dan is het raadzaam om dit uit een wittewijnglas te drinken. De wetenschap wijst namelijk uit dat we automatisch twaalf procent minder wijn inschenken, wanneer we gebruik maken van een hoog glas in plaats van een rond glas.

Laat de pannen op het fornuis

Zet je altijd de pannen op tafel en schep je daar het eten op? Heel gezellig, maar niet zo verstandig. De kans dat je nog een bord neemt is dan namelijk heel erg groot. Laat je de pannen op het fornuis staan, dan is de kans maar liefst 19 procent kleiner dat je nog een bord neemt.

Haal alles van het aanrecht

Staat hartstikke gezellig, al die glazen potten met pasta, rijst en koekjes erin. Maar net als we eerder al benoemden, zorgt het zien van etenswaren ervoor dat je eerder geneigd bent om het op te eten. Wij schaffen geen glazen potten meer aan.

Kleine borden

‘Het oog is groter dan de maag’ is voor jou ook vast geen onbekend gezegde. Aangezien je op een groot bord automatisch meer opschept, eet je tot zo’n zestig calorieën meer, dan wanneer je van een klein bord zou eten.

Geen broodmandjes

Voordat je gaat eten een broodmandje, ’s avonds op de bank wat stukjes brood én een half stokbrood bij de barbecue. Zonder dat je het door hebt eet je op die manier eigenlijk ontzettend veel koolhydraten. Dit gaat het afvalproces niet versnellen. Skip die broodjes wanneer je niet écht honger hebt en kies bijvoorbeeld voor een rijstwafel of luchtige cracker. 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Viva | Beeld: Unsplash