Zijn je kinderen verkouden? Zo voorkom je dat je het zelf krijgt

verkouden

Laat je kinderen je niet aansteken

Hoewel niemand zit te wachten op een verkoudheidje, hoort het helaas wel een beetje bij de tijd van het jaar. Desalniettemin zijn er wel dingen die je kunt doen om te voorkomen dat een verkouden gezinslid, zoals bijvoorbeeld je kind, je aansteekt.

Huisarts Roger Henderson vertelt aan CountryLiving hoe je voorkomt dat je wordt aangestoken door je kinderen.

Geef een beloninkje

Het is niet nodig om je kind om te kopen met duur speelgoed, maar een kleine beloning kan goed werken om je kind te stimuleren om zijn of haar handen te wassen. Maak een mooi tabel en geef je kinderen aan het eind van de dag een mooie sticker als ze overdag hun handen regelmatig hebben gewassen met water en desinfecterende zeep.

Keukenrol

Het is niet erg budgetvriendelijk, maar dokter Henderson adviseert om geen gebruik te maken van een handdoek als er kinderen in het huis grieperig zijn. In plaats daarvan is het beter om keukenpapier te gebruiken om bijvoorbeeld de handen af te drogen. Zo voorkom je verspreiding van bacteriën. 

Geef kinderen wat minder extra taakjes

Natuurlijk is het heel fijn als je kinderen je een handje helpen met de afwas, maar wanneer ze verkouden zijn, kun je ze beter een pauze geven. Wanneer kinderen bijvoorbeeld helpen met afdrogen, kunnen ze makkelijk hun bacteriën achterlaten op de pannen, borden of het bestek. 

Desinfecteren is de sleutel

Het is belangrijk dat kinderen een goed immuunsysteem opbouwen, maar wanneer ze grieperig zijn, is het aan te raden om hun speelgoed extra vaak te desinfecteren.

Blijf ventileren

Erg warm wordt je huis er niet van, maar probeer in de slaapkamer een raampje open te houden. De goede ventilatie kan het verkoudheidsvirus elimineren.

Laat je kinderen papieren zakdoekjes gebruiken

Het is makkelijk om je kind in katoenen zakdoeken te laten snuiten, zodat je ze later weer kunt uitwassen. Helaas brengt het wel een nadeel met zich mee. De bacteriën kunnen zich dan makkelijker verspreiden. Als je kind een flinke verkoudheid te pakken heeft, kun je hem of haar beter in wegwerpzakdoekjes laten snuiten.

Lees ook: Verkouden? Dit is de grootste fout die je kan maken met stomen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: CountryLiving | Beeld: Unsplash