Door dit kledingstuk te dragen zou je sneller in slaap kunnen vallen

Het is het proberen waard

Een glaasje warme melk drinken, schaapjes tellen, tig keer omdraaien in bed en nog maar even een loopje naar de wc. Wie met regelmaat niet kan indutten en veel te lange plafonddienstjes draait, komt het vast bekend voor. Wie weet komt daar nu een einde aan. Wetenschappers beweren dat je sneller in slaap kunt vallen als je dit ene kledingstuk draagt.

Maar of veel mensen het aantrekkelijk vinden klinken…

Pyjama

Lig je op tijd in bed, omdat je vroeg wilt slapen? Blijkt je lichaam andere plannen met je te hebben. Hoe ga je dan op zo’n moment in hemelsnaam indutten? Wetenschappers weten het wel. Volgens hen is het dragen van een wollen pyjama de beste methode om in slaap te vallen. Geen grap.

Comfortzone

Bij wol denken we vaak een kriebelende stof die ons continu aanzet tot krabben. Maar je hoeft maar lang genoeg wakker te liggen om deze methode toch een kansje te willen geven. En volgens Sky News is dat helemaal niet zo’n gek plan. Volgens het medium hebben Australische wetenschappers ontdekt dat je lichaam de beste zogenoemde ‘thermische comfortzone’ kan behouden als je slaapt in een wollen pyjama.

Onderzoek

Het onderzoek kwam tot de ontdekking dat studenten in hun twintiger jaren vier minuten sneller in slaap vielen wanneer ze een pyjama van merino wol droegen in plaats van katoen. Ze vielen nu binnen 11 minuten in slaap in plaats van 15 minuten. Voor volwassen tussen de 65 en 70 jaar gold dat ze in 12 minuten in slaap vielen wanneer ze de wollen pyjama droegen in plaats van 27 minuten.

Wij moeten misschien niet denken aan een wollen pyjama, maar nog niet eens zo lang geleden was een wol dekbed de norm. Wellicht kun je het (her)introduceren in je leven?

Lees ook: Slecht geslapen? Met deze 10 tips kom je de dag wel door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Her Family | Beeld: Pexels