Door déze kleine dingen te veranderen verbrand je veel meer calorieën per dag


Dit is zeker de moeite waard

Is het echt niet voor je weggelegd om te zwoegen in de sportschool? Dan zijn er gelukkig nog een paar andere manieren om net die extra calorieën verbranden. Pas deze dingen aan en je bent al goed op weg!

Zo wordt het een fluitje van een cent!

Sta 15 minuten eerder op
Niet iedereen heeft tijd om (iedere dag) naar de sportschool te gaan. Een manier om extra calorieën te verbranden is om vijftien minuten eerder op te staan dan je normaal zou doen. Doe een paar push-ups, jumping jacks en squats. Op deze manier start je je meteen het calorie-verbandproces waar je de gehele dag door baat bij hebt. Voor snelle, makkelijke oefeningen kun je de gratis 7-Minute workout app downloaden.

Verhoog je hartslag een paar keer per dag
Probeer gedurende de dag mogelijkheden te zien om een paar oefeningen te doen. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Doe bijvoorbeeld een paar lunges wanneer je naar de badkamer loopt of druk je tien keer op. Door dit dagelijks een paar keer te doen, kun je zo 200 extra calorieën verbranden. Zet bijvoorbeeld ieder uur een wekker en doe vervolgens tien squats. Een andere manier is om twee keer de trap op en af te lopen.

Hou het koel
Zet de verwarming wat lager dan je normaal zou doen. Als de kamer waarin je zit kouder is dan normaal, verbruikt je lichaam meer energie om zich warm te houden. Hierdoor verbrand je ook weer calorieën.

Ga op de grond zitten
Is het tijd om televisie te kijken? Ga niet op de bank zitten of liggen, maar ga op een kleedje op de grond zitten. Als je op de grond zit, moeten je spieren harder werken en moe je meer moeite doen om op te staan. Hierdoor verbrandt je een stuk meer calorieën dan wanneer je op de bank ligt.

Stop met multitasken
Hoe herkenbaar is het: je hebt boodschappen gedaan en je wilt in één rit alle spullen van de auto naar huis brengen. Het resultaat? Je laat onderweg boodschappen vallen en het is knap irritant om alle spullen goed vast te houden. Bespaar jezelf de irritatie door meerdere keren heen en weer te lopen, je verbrandt er ook nog eens extra calorieën door!

Kauw op kauwgom
Neem een kauwgompje wanneer je rond 15:00u zin hebt in een snack. Je verbrandt er niet veel mee: zo’n 5 á 8 calorieën. Maar vergeet niet hoe het spreekwoord luidt: ‘Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd.’

Zet geen kan met water op tafel
Het is makkelijk en het ziet er ook gezellig uit; een kan water met wat schijfjes citroen. Echter kun je het beter laten, gezien je hierdoor beweging mist. Loop iedere keer naar de keuken als je weer wat wilt drinken.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Health | Beeld: Pexels