Is het slecht voor je om je vingers te knakken?

Is het knakken van je vingers slecht voor je?

Er doen veel verhalen verhalen de ronde over het knakken van je vingers. Volgens de een zou het artritis veroorzaken en de ander is ervan overtuigd dat het onschuldig is. Dus… wat is het nu? We willen nu voor eens en voor altijd de fabels uit de lucht halen. Niks zo vervelend als tegenstrijdige berichten, toch? Dit is alles wat je moet weten over het knakken van je vingers.

Vingerknakkers kunnen opgelucht ademhalen: het knakken van je vingers is niet slecht voor je. 

Wat gebeurt er precies?

Dr. Greg Kawchuck van de University of Alberta vertelt dat dit alleen wordt beweerd omdat veel mensen niet tegen dit geluid kunnen. Mensen die hun gewrichten knakken doen het niet zo zeer om het geluid, maar om de rek in je lichaam voordat de knak te horen is. Wanneer je je vingers knakt, trek je de oppervlakken van het gewricht een beetje uit elkaar. Hierdoor neemt de druk af. Hierdoor wordt het door verscheidene mensen als prettig ervaren.

Vingers

Het knakgeluid wordt niet veroorzaakt door gewrichten die weer tegen elkaar aanknallen. In je gewrichten zit een vloeistof waarin gassen zitten. Wanneer de druk in je gewricht afneemt, komt dit gas vrij en dit zorgt voor het geluid. Nu weet je tenminste precies wat er gebeurt in je lichaam als je knakt met je vingers. Hoe naar het ook kan zijn voor je omgeving, het is dus niet gevaarlijk voor jouzelf. Kun je dat de volgende keer zeggen, wanneer iemand je de les leest over hoe slecht het voor je is om je vingers te knakken. 

Lees ook: Als je veel zweet in de nacht kun je dat op deze makkelijke manier oplossen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest! 

Bron: TrendnovaBeeld: Videostill Vox

Array