Knakkende knieën? Dit betekent het en zo los je het op

Mogelijk heb je hier last van bij knakkende knieën

Het is je vast al eens overkomen: je zit of ligt op de bank en wanneer je je knieën optrekt hoor je een harde knak. Als dit zelden gebeurt is er niet veel aan de hand. Gebeurt dit echter regelmatig? Dan is het toch belangrijk om de oorzaak te achterhalen én de juiste oplossing te vinden. 

Wanneer het knakken van de knieën langdurig aanhoudt kan dit zeer slecht voor je gezondheid zijn.

Onderzoek

Het Baylor College in Amerika onderzocht een grote groep mensen die regelmatig last heeft van knakkende knieën. Uit het onderzoek bleek dat 75 procent van de onderzochte personen osteoartritis (gewrichtsslijtage) had. Daarnaast is gebleken dat personen die af en toe last hebben van knakkende knieën, twee keer zoveel kans hebben om binnen een jaar pijnlijke artritis, een gewrichtsontsteking, te ontwikkelen.

Verminderen

Gelukkig zijn er een aantal mogelijkheden om de kans op (osteo)artritis zo klein mogelijk te houden. Zo zou het al flink kunnen helpen om dagelijks regelmatig te bewegen. Dit kan al heel gemakkelijk door te fietsen of te wandelen. Ook squats en lunges helpen om de gewrichten in de knieën soepel te houden. Begin je aan een stevige workout? Dan is het extra belangrijk om een goede warming-up te doen als je last hebt van knakkende knieën.

Lees ook: Last van opgezwollen voeten bij warm weer? Dit verhelpt het probleem snel!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pixabay