Knallende hoofdpijn? Het kan door dít zuivelproduct komen

melk

Dit had je niet verwacht

Een stukje jonge kaas, een blokje cheddar kaas en ook gebrokkelde oude kaas gaat er bij ons altijd wel in. Ben jij net zo dol op kaas als wij? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Het verorberen van een stukje oude kaas kan namelijk de reden zijn waardoor je regelmatig last hebt van hoofdpijn.

In oude kaas zitten bepaalde stofjes waardoor je hoofdpijn kunt krijgen. In de kaas zit ‘tyramine’ wat je een behoorlijke pijn in je hoofd kan bezorgen. Dit stofje zorgt er namelijk voor dat de bloeddruk snel stijgt en daardoor kun je worden opgezadeld met een stekende hoofdpijn. Hoe hoger het gehalte tyramine in je product, hoe groter de kans is dat je knallende koppijn krijgt. Helaas zit tyramine niet alleen in oude kaas, maar ook in Parmezaanse kaas, blauwschimmelkaas en cheddar.

Het slechte nieuws houdt hier helaas niet op, want het stofje zit ook in geliefde producten als wijn, chocolade, vleeswaren en zuurkool. Ben je gevoelig voor migraine? Dan moet je deze producten wellicht van je menu schrappen.

Bron: Libelle | Beeld: Pxhere