Knobbeltje aan de zijkant van je grote teen? Dít kun je ertegen doen!

Het is helemaal niet ernstig!

Heb je een knobbeltje aan de zijkant van je voeten zitten? Dan vind je dat waarschijnlijk een heel lastig en vervelend probleem; je schoenen zitten niet meer lekker en je hebt er last van als je loopt. Wat is dit eigenlijk voor een knobbeltje en hoe kom je er vanaf?

Heb jij ook zo’n vervelende bobbel op je voet? Dit is het!

Hallux valgus
De knobbel aan de zijkant van je voet heet hallux valgus en is eigenlijk niets meer en niets minder dan een vergroeiing van de grote teen. De grote teen gaat hierdoor scheef staan, waarna er een knobbel ontstaat. Deze bult kan enorm veel pijn doen, vooral wanneer je strakke schoenen (of überhaupt schoenen!) aantrekt. Sommige mensen kunnen zelfs moeizamer gaan lopen door de hallux valgus.

Schoeisel
Wat precies de oorzaak is van deze vergroeiing is nog niet bekend, maar over het algemeen kan de kans op een dergelijke aandoening worden verhoogd bij vrouwen, bij ouderen en wanneer er een hallux valgus in de familie zit. Ook kan een voetafwijking zorgen voor een bobbeltje. De bobbel is meestal goed te behandelen door goede schoenen te dragen en door manuele- en fysiotherapie. Helpen deze behandelingen niet, dan is een operatie mogelijk.

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest! 

Bron: Margriet | Beeld: Foot Specialists