Aha! Dus dít is waarom je dat koekje bij de koffie niet kunt laten liggen

koekje

Hierom hunkeren wij naar dat koekje bij de koffie

Als je een kopje koffie bestelt is dat koekje toch wel erg aanlokkelijk en ook de koekjes in de koektrommel staren je aan als je dat bakje pleur in je handen hebt. We schromen niet om een koekje -of twee- te pakken en we genieten er keer op keer weer van. Toch zijn we wel nieuwsgierig hoe dat kan. Waarom hebben we zo’n drang naar iets zoets bij de koffie?

Het is eigenlijk heel logisch.

Cafeïne
Onderzoekers van The Institute of Food Technologists onderzochten deze kwestie. Ze stelden twee groepen mensen samen. De eerste groep kreeg koffie zonder cafeïne en de tweede groep kreeg een bakkie pleur met cafeïne. Uit de studie kwam naar voren dat mensen die koffie met cafeïne dronken, de producten die ze daarna nuttigden minder zoet vonden dan degenen die koffie zonder cafeïne dronken. Dit effect duurde vijftien minuten.

Decafé
Uit het onderzoek bleek ook dat mensen die koffie mét cafeïne dronken de drank ook als minder zoet ervaren en daarom meer zin hebben in iets zoets. Als je een decafé drinkt, zou je minder trek hebben in een zoete traktatie. Toch gaat het bovengenoemde niet altijd op. Als je de decafé zelf maakt, kan het placebo-effect optreden. Door dit onbewuste verwachtingseffect hunker je alsnog naar dat koekje bij de koffie.

Lees ook: Deze moeder bakt per ongeluk wel heel ongepaste koekjes voor zoontjes verjaardag, hilarisch!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Elle Eten | Beeld: pexels