Velen hebben de koelkast te warm staan. Staat die van jou op de juiste stand?

Veel mensen hebben de koelkast te warm staan

Sommige koelkasten hebben een handige display om de temperatuur precies in te stellen, maar sommige koelkasten hebben enkel een draaiknop. Dat maakt het niet makkelijker, want welke stand moet je hebben? Is het hogere getal een lagere temperatuur of juist een hogere?

Met deze trucs heb jij je koelkast voortaan altijd goed staan.

Welke stand?
De ideale temperatuur is vier graden. Dat is de temperatuur waarop eten langer houdbaar blijft en ziekmakende bacteriën amper groeien. Toch is het wel lastig om te weten welke stand je nodig hebt om die temperatuur te bereiken. Bij de draaiknop is het belangrijk om in gedachten te houden dat een hogere stand een lagere temperatuur betekent. Een lager getal is dus een warmere temperatuur. Als je precies wil weten hoe warm je koelkast is, kun je een thermometer kopen. Die kan je dan precies laten zien wat de temperatuur in je koelkast is en of je de stand van de koelkast hoger of lager moet zetten.

Winter- en zomerstand
Vroeger stelden mensen de stand van hun koelkast bij in de winter en de zomer. Tegenwoordig is dat niet echt meer nodig. Wat wel belangrijk is, is de koelkast snel dicht doen na het openen. Zo blijft je koelkast op de juiste temperatuur. Als je veel boodschappen moet opbergen is het handig om je koelkast een standje hoger te zetten, zodat alles snel afkoelt. Hou in de zomer de thermometer goed in de gaten, zodat je weet of je koelkast te warm wordt of niet.

Waar bewaren? 
Wat ook belangrijk is, is de plek waar je het eten opslaat. Onderin de koelkast is het kouder, omdat koude lucht zwaarder is dan warme lucht. Het is daarom ook slim om vis en vlees onderin de koelkast te bewaren. Bewaar groente in de aparte lade. De temperatuur ligt daar iets hoger en daardoor worden je groentes niet beschadigd door de kou.

Lees ook: Deze onverwachte dingen moet je toch wel in de koelkast bewaren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: fotomontage