Kook jij vaak rijst? Wacht even met het weggooien van het rijstwater en gebruik het hier voor!

rijst-pan-water2

Dat rijstwater is een stuk nuttiger dan je wellicht dacht

Chinezen hebben vaak van die handige wijsheden en ook middeltjes die het menselijk lichaam gezond en rein maken. Ze zijn er de beste in om uit natuurlijke producten, zoals rijst, het beste te halen en er de raarste ziektes mee te verhelpen. Deze kooktip komt ook uit Chinese hand en is iets waar wij op de redactie nog niet eerder van gehoord hadden. We konden het natuurlijk niet laten om het even te delen met jullie.

Chinezen weten over het algemeen wel waar ze het over hebben en het is daar gebruikelijk om het water waarin de rijst is gekookt te hergebruiken voor onder andere het behandelen van de huid, het krijgen van glanzend haar en meer energie te krijgen. Met behulp van twee ingrediënten zijn al deze dingen mogelijk, maar het belangrijkste is het rijstwater dat je normaal gesproken door de gootsteen spoelt. Klinkt te gek toch? Je zou het eigenlijk eens uit moeten proberen! Hoe? Lees op de volgende pagina wat je gebruikt voor welke toepassing.


Pagina 1/2