4 trucs om snel van je koortslip af te komen

Probiotica

Eet veel probiotica. Hieronder verstaan we eten dat helpt om je immuunsysteem een boost te geven en om slechte bacteriën en virussen te bevechten. Denk hierbij aan yoghurt, appelciderazijn en voedingssupplementen.

IJs

IJs kan ook echt helpen tegen een koortslip. Door de kou vermindert de ontsteking en de roodheid, waardoor de koortslip minder zichtbaar wordt. Om dit te bereiken zul je zelf een compres moeten maken. Dit doe je heel gemakkelijk door een washandje onder te dompelen in water dat gekoeld is met ijsblokjes. Druk dit nu vijf a tien minuten op je koortslip. Herhaal dit een aantal keer per dag en vergeet niet om het doekje na elke keer uit te wassen!

Honing

Honing staat bekend om zijn antibacteriële eigenschappen. Het helpt ook heel goed om een koortslip te bestrijden. Smeer het een keer daags op je koortslip en je zult zien dat het snel beter gaat.

Essentiële oliën

Oliën, zoals pepermuntolie of tea tree olie hebben een antibacteriële en antischimmel werking. Het proces van de koortslip wordt vertraagt als je dit erop smeert en daardoor blijft je koortslip kleiner. Ook lavendelolie kan helpen. Het voorkomt de koortslip niet, maar het haalt dat jeukende brandende gevoel wel even weg.

Pagina 2/2

Lees ook: Last van brandend maagzuur? Met deze tips is het zo verholpen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: OGT | beeld: pxhere