Dit zijn de gevolgen van een te koude of te warme slaapkamer

 

koude warme slaapkamer

De temperatuur in je slaapkamer heeft veel invloed

Er zijn weinig dingen op de wereld waar wij zo erg van kunnen genieten als ’s avonds heerlijk in ons warme bedje stappen. Zeker nu het steeds kouder wordt buiten is het steeds aantrekkelijker om vroeg naar bed te gaan en dan  het liefst de verwarming voor het slapen gaan nog even lekker hoog te zetten. Dat de temperatuur in de slaapkamer belangrijk is voor je comfort in bed, dat is dus wel duidelijk.

Maar wist je dat het volgens sommigen ook invloed op je dromen kan hebben?

Koude slaapkamer invloed op dromen

Veel mensen vinden het fijn om in een koude kamer te slapen omdat ze dan lekker onder de dekens kunnen kruipen, maar er wordt ook weleens gezegd dat slapen in een koude ruimte negatieve gevolgen kan hebben voor je dromen. Volgens slaaponderzoekers is het inderdaad zo dat de temperatuur van je slaapkamer invloed kan hebben op de kwaliteit van je slaap en de inhoud van je dromen.

Geuren tijdens je slaap

Als het dus te warm of te koud is in de slaapkamer kan dit er voor zorgen dat je slechter slaapt en vaker wakker wordt, waardoor je je dromen eerder onthoudt. Daardoor heb je misschien ook het idee dat je meer nachtmerries hebt. Niet alleen de temperatuur van de slaapkamer heeft invloed op je dromen, maar ook de geur! Duitse wetenschappers zochten dit uit. Een deel van de deelnemers aan dit onderzoek werden wakker met de geur van rozen en een ander deel met de geur van rotte eieren. Wat bleek: de mensen die wakker werden in een kamer die naar rozen rook, gaven aan dat ze positievere dromen hadden gehad dan de mensen die wakker werden met een geur van rotte eieren.

Welke temperatuur hou jij meestal aan in de slaapkamer? Check het hier en zie direct hoe energiezuinig je bent!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash