Kritiek op Jumbo: de supermarkt verkoopt toetje met alcohol zónder dat te vermelden

En dat wordt de supermarkt niet in dank afgenomen

Een aanbieding weerstaan kan soms best een opgave zijn. Zeker wanneer het een toetje betreft waar je kinderen nog weleens van kunnen smullen. Dus wat doe je? Je neemt het mee. Zo gold ook voor Michèle Rotering die een bananentoetje voor haar tweejarige zoontje meenam. Ze was dan ook alles behalve geamuseerd toen er alcohol in bleek te zitten.

Afgelopen zaterdag liep moeder Michèle door de Jumbo om boodschappen in te slaan voor het weekend. De choco-bananentoetjes waren in de aanbieding en net zoals velen kon Michèle de verleiding niet weerstaan en nam ze de toetjes me, haar zoontje is er gek op. Ze kwam dan ook voor een heel onaangename verrassing te staan toen bleek dat er alcohol in het toetje zat en haar zoontje het bananenhapje inmiddels als soldaat had gemaakt.

Op het eerste gezicht ziet het toetje er erg onschuldig uit en ook wanneer je goed naar de verpakking kijkt, staat nergens vermeld dat het gaat om een alcoholische toetje. Zo is het een logische fout dat je dit per ongeluk aan je peuter geeft. Michèle neemt dit de supermarkt nogal kwalijk en laat dit weten in een Facebookbericht. “Nu is mijn klomp echt gebroken”, schrijft ze op de pagina van Jumbo.

‘Te slecht voor woorden’
Terwijl Michele de tafel afruimde, gaf ze het hapje vast aan haar kind om vervolgens na het opruimen ook te beginnen aan de traktatie. “Ik neem een hap en denk: nee, dit smaakt naar alcohol!” schrijft ze.
Michèle vindt dat de supermarkt een fout heeft gemaakt die écht niet kan. Zo moest ze eerst het lipje van de verpakking opentrekken om vervolgens, als laatst vermeld, te lezen dat er alcohol inzit. Volgens de moeder zou dit echt op de buitenkant aangegeven moeten worden. “Ik vind het te slecht voor woorden dat dit niet op de buitenkant aangegeven wordt.”

Op Facebook krijgt Michèle veel bijval van anderen. Zo zijn er meerderen die het toetje als traktatie aan hun kleintje gaven en reageren anderen dat ze het ook niet normaal vinden dat de supermarkt dit niet bij het toetje heeft vermeld.

Reactie
Jumbo heeft inmiddels zelf ook gereageerd op het bericht van de boze moeder. “
Er staat een waarschuwing bij de ingrediënten, maar doordat je deze eerst open moet vouwen, snappen we dat dit misschien niet meteen duidelijk was”, reageert de supermarkt. Ze probeert het nog te sussen door te opperen dat Jumbo ook nog genoeg andere toetjes in het assortiment heeft zonder alcohol.

Bron en beeld: Facebook.