Voor deze kwaaltjes kun je mosterd gebruiken


Verhelp gezondheidsklachten door middel van mosterd

We eten graag mosterd op een hotdog, bij een patatje of in de soep. Maar wist je ook al dat je dit gele sausje kunt gebruiken bij kwaaltjes? Mosterd is namelijk erg effectief in het verhelpen van allerlei gezondheidsklachten. Het bevat verschillende mineralen, vitamines, proteïnen en vezels die goed zijn voor je gezondheid.  Zo maak je thuis gemakkelijk zelf een eenvoudig en goedkoop medicijn.

Mosterd is niet alleen lekker in gerechten, je kunt het ook voor andere doeleinden gebruiken.

1. Vermoeide spieren

Mosterd kan -afhankelijk van de locatie en ernst van de pijn- voor verlichting zorgen bij vermoeide spieren. Meng hiervoor twee eetlepels mosterd met een eetlepel epsomzout en smeer het goedje vervolgens over je pijnlijke spieren. Bepaalde stoffen in de saus zorgen ervoor dat je spieren zich ontspannen. Ideaal als je net hebt gesport!

2. Keelpijn

Met name tijdens de wintermaanden krijgen veel mensen last van keelpijn. Gelukkig kun je dit simpel laten verdwijnen. Mix een eetlepel mosterdzaad met een eetlepel zout, een eetlepel honing, het sap van een halve citroen en kokend water. Laat het brouwsel vervolgens even afkoelen en gorgel een tijdje met het drankje. Je zal direct verlichting voelen.

3. Huidvernieuwing

Een duur gezichtsmasker kopen hoeft niet meer! Koop in de supermarkt een potje mosterd en voilá: je eigen gezichtsmasker! Gebruik simpelweg een klein beetje mosterd en smeer dat op je gezicht. Laat het 15 minuten intrekken en spoel af met lauw water. De vitamine E en antioxidanten in mosterd zorgen voor een stralende huid!

4. Eelt verwijderen

Een voetbadje met een lepel mosterd maakt het eelt op je voeten zachter, waardoor je het makkelijker kunt verwijderen.

Lees ook: Deze steentjes van de Action kosten maar 3 euro en kijk wat je ermee kunt doen!

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tips van oma | Beeld: Pixabay