Herken jij deze kwaaltjes? Dan kan dit wijzen op te veel stress

Deze ‘onschuldige’ kwaaltjes wijzen op stress

Stress. Of het nu door je lichaam giert of zich rustig op de achtergrond houdt: het is vervelend en je wilt er vanaf. Terwijl de één een stressvrij leven lijkt te leiden, pieker jij jezelf elke nacht in slaap. Vervelend! Kamp jij de laatste tijd met een aantal vervelende kwaaltjes? Dan zou dit heel goed op stress kunnen wijzen. Wij geven je een aantal tips om deze kwaaltjes te verhelpen. En vergeet niet: een beetje stress is hartstikke normaal.

Niemand is perfect!

1. Concentratieproblemen

Heb jij de concentratie van een goudvis? Dwaal jij bij het lezen van twee woorden al af naar je avondeten, of de hoeveelheid wasjes die je de volgende dag nog moet draaien? Dan gaat er iets mis. Je hebt het zo druk dat je niet meer kunt focussen op datgene wat voor je ligt. Hier moet je mee oppassen, aangezien je zomaar eens overwerkt zou kunnen zijn. Tip: zet je prioriteiten op een rij, maak lijstjes en neem voldoende rust. Je zal merken dat je concentratie beter wordt.

2. Slaapproblemen

Je bent ontzettend moe, maar in slaap vallen? Ho maar. Dit is een duidelijk teken van te veel stress. Oppassen, want een vermoeid lichaam kan stress minder goed verdragen. Probeer je vooral niet druk te maken over het feit dat je niet goed in slaap valt. Probeer rustig te liggen, aangezien je op die manier ook uitrust.

3. Stijfheid

Pijnlijke schouders, een stijve nek en steken in je onderrug? Dit hoeft niet per se aan je bureaustoel te liggen. Stijfheid kan namelijk ook ontstaan door stress. Bezoek een masseur of een yogales. Daarnaast is rust nemen ook enorm belangrijk!

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2