Last van een jeukende hoofdhuid? Deze trucjes kunnen helpen

 

jeuk

Niks is zo vervelend als jeuk op je hoofdhuid

Een jeukende hoofdhuid kan heel vervelend zijn. Je blijft maar krabben en je kunt je hoofdhuid er heel erg mee beschadigen. Niks zo erg als jeuk waar je niks tegen lijkt te kunnen doen. Gelukkig zijn er manieren om van die rottige jeuk af te komen. 

Shampoo
Er bestaat een misverstand dat mensen met jeuk op hun hoofdhuid een slechte hygiène hebben. Niets is minder waar. Dat je hoofdhuid jeukt betekent ook niet dat je gelijk roos of luizen hebt. De oorzaak zou namelijk zomaar bij je shampoo of conditioner kunnen liggen. Door de siliconen, die soms op de verpakking als meticone staat vermeld, kan je hoofdhuid erg geïrriteerd raken. Je haar zal er wel gezond uitzien, maar je hoofdhuid heeft flink te lijden door dat stofje. Probeer daarom eens van shampoo te wisselen.

Eten
Ook wat je eet kan een grote invloed hebben op je hoofdhuid. Als je weinig vetten eet kan het namelijk zijn dat je hoofdhuid droog wordt en gaat schilferen. Dit kan enorm veel jeuk veroorzaken. Als je jeuk hebt, let er dan eens op dat je meer voedingsmiddelen als noten, vis en avocado eet. Die zitten boordevol goede vetten en zullen de conditie van je hoofdhuid drastisch verbeteren.

Scrubben
Tot slot kan je ook scrubben. Je haalt dan de dode huidcellen weg, waardoor je hoofdhuid niet meer geïrriteerd is. Wist je bijvoorbeeld dat er speciale hoofdhuidscrubs bestaan? Die zijn minder agressief dan scrubs die je op andere delen van je lichaam gebruikt.

Lees ook: Met deze tips jeuken die vervelende muggenbulten niet meer

Bron: Libelle | Beeld: Pexels