Last minute tips om nét even wat strakker in die bikini te kunnen

Voor degenen die net wat te laat aan hun goede voornemens van januari zijn begonnen

Voor sommigen is de zomervakantie 2017 helaas alweer geschiedenis, maar de meesten hebben ‘m nog voor de boeg. Ga jij naar een zomerse locatie en had je je eigenlijk voorgenomen om nog een kilootje kwijt te raken, maar begint de tijd te dringen? Geen zorgen, met deze tips ben je nét wat strakker voor vakantie.

Het vraagt om een beetje toewijding, maar met deze tips kun je de laatste puntjes op de i zetten.

Elke dag een half uurtje. Sport elke dag een half uurtje (extra). Het zijn maar dertig minuten. Dertig minuten van je hele dag valt toch wel vrij te maken voor een beetje beweging? Doe het voordat je naar je werk gaat of duik meteen de sportschool in na je werk. Heb je het maar mooi gehad! 

Doe aan krachttraining én cardio. Een combinatie van deze twee is het beste voor je. Warm op met bijvoorbeeld een kwartiertje op de crosstrainer en ga daarna aan de slag met gewichten. Geen sportschoolabonnement? Begin dan eerst met touwtje springen, rennen of jumping jacks en ga daarna over op push-ups, squats en crunches.

Motiveer jezelf. Mensen zijn vrij visueel ingestelde wezens. Hang jezelf daarom voor de neus wat je wilt bereiken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je continu die bikini ziet waar je in wilt. Je weet waar je het voor doet en dat helpt je om je doelen te realiseren.

Gooi die weegschaal weg. Je lichaam verandert wanneer je meer gaat trainen en op je voeding let, dat is gewoon zo. De een valt in kilo’s af en ziet dit aan de weegschaal, maar de ander valt ook (vet)kilo’s af, maar krijgt er spiermassa bij. Hierdoor is het getal op de weegschaal echt niet alles. Kijk daarom vooral in de spiegel om te zien of je strakker wordt.

Op je eten letten. Het is geen hoge wiskunde: bij het afvallen (of strakker worden) moet je op je eten letten. Een paar handige handvaten hierbij zijn:

  • Eet meer groente en beperk fruit. Je kunt beter voor een wortel gaan dan voor een appel
  • Water en (kruiden)thee kun je beter drinken in plaats van fruitsapjes (want die zijn rijk aan fruitsuiker) of frisdrank en alcohol.
  • Beperk koolhydraten tot een keer per dag. Dus geen brood bij de lunch en het ontbijt en ook geen pasta voor het avondeten.
  • Eet tussendoor verantwoorde snacks. Ga niet voor drie ‘grote’ maaltijden, maar snack ook tussendoor gezond.

Dit bericht altijd bij de hand hebben? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Wendyonline | Beeld: Archief