Last van een moeilijke stoelgang? Druk eens op dit plekje in je lichaam

Last van verstopte darmen? Druk op dit punt in je lichaam

Erg veel mensen hebben er last van maar het is een onderwerp dat maar door weinigen openlijk besproken wordt: een moeilijke stoelgang. ‘De grote boodschap’ blijft toch een beetje een taboe-onderwerp, het is niet iets dat je even gezellig aan de eettafel bespreekt.

Veel mensen hebben last van constipatie

Toch hebben erg veel mensen problemen met hun stoelgang en dat kan behoorlijk lastig zijn. Moeilijk naar de wc kunnen, kramp in je buik, een opgeblazen gevoel… Het kan je aardig in de weg zitten. Wist je dat maar liefst 1 op de 3 mensen last heeft van constipatie? Dat is toch dik 5 miljoen Nederlanders die last hebben van verstoppingen. Verstopping is te bestrijden met een aanpassing in je dieet, meer bewegen en door eventuele medicatie. Maar helaas zijn dit geen wondermiddelen en is het probleem daarmee niet altijd verholpen. Gelukkig is er een trucje dat snelle verlichting zou kunnen brengen, probeer het maar eens!

Hoe werkt het?

Tussen de anus en de geslachtsdelen bevindt zich een klein stukje huid, het perineum genaamd. Wanneer je hierop drukt, schijnt de darmspier zich te ontspannen. Dit versnelt het ontlastingsproces en hierdoor zal je veel sneller naar het toilet kunnen! Nog een drukpunt dat voor verlichting zorgt is ongeveer twee duimbreedtes onder de navel. Druk dit punt zachtjes in met beide duimen, draai rondjes met je duimtoppen. Doe dit twee tot vier minuten. 

Bron: Metro.co.uk | Beeld: Pxfuel