Last van een ochtendhumeur? Met DEZE tips stap jij nooit meer met het verkeerde been het bed uit!

1. Neem iedere avond de tijd om te ontspannen

En dan bedoelen we ook echt ontspannen; dus geen televisie kijken of op je telefoon zitten. Lees bijvoorbeeld een boek, neem een ontspannend bad en zorg ervoor dat je een uur voordat je gaat slapen niet meer blootgesteld wordt aan blauw licht. Dit blauwe licht ondermijnt namelijk de aanmaak van het slaaphormoon waardoor je minder goed kunt slapen.

2. Zorg ervoor dat je acht uur slaapt

Te weinig en teveel slaap zijn beide niet goed voor je gezondheid. Zorg er daarom voor dat je zo dicht mogelijk bij die acht uren slaap komt. Op deze manier maak je optimaal gebruik van je slaap en zul je zien dat je uitgeruster en vrolijker wakker wordt.

3. Drink een groot glas koud water bij het opstaan

Tijdens je slaap verlies vocht doordat je de hele nacht slaapt. Hierdoor ben je in de ochtend als je wakker wordt een beetje uitgedroogd. Dit kan zorgen voor een geïrriteerd gevoel. Zorg er daarom voor dat je in de ochtend een glas water drinkt om de vochtbalans te herstellen.

4. Wees actief

Een beetje beweging in de ochtend zal je goed doen; door in de ochtend te bewegen voel je je de rest van de dag energieker. Ga daarom een blokje om in de buitenlucht voordat je moet werken.

5. Maak je mooi!

Ben je met het verkeerde been uit bed gestapt? Grote kans dat je dan alles stom vindt en geen zin hebt om iets aan je uiterlijk te doen. Dit werkt echter averechts; je zult je in de loop van de dag dan ook minder goed voelen. Neem dus een lekkere douche, smeer je in met bodylotion en doe je favoriete parfum op. Trek je beste outfit aan de kast en pak die rode lippenstift; grote kans dat je je daarna veel beter voelt!