Heb jij last van deze symptomen? Laat je bloeddruk dan snel eens controleren!

Een te hoge bloeddruk kan hele nare gevolgen hebben

Wist jij dat 10 procent van de Nederlanders last heeft van een te hoge bloeddruk? Het is daarmee de meestvoorkomende langdurige aandoening. Vooral mensen met een leeftijd van 45 jaar of hoger lopen een hoger risico op deze aandoening, met alle gevolgen van dien. Als je last hebt van één van de volgende symptomen kan het raadzaam zijn om je bloeddruk eens te laten testen bij de huisarts om de onderliggende oorzaak te vinden.

#1 Een droge huid en het vroegtijdig verouderen van de huid
Verzorg je je huid over het algemeen goed, maar zie jij er toch wat ouder uit dan anderen in je vriendengroep en is je huid droog? Dan kan het zijn dat je een te hoge bloeddruk hebt. Deze symptomen komen vooral voor bij vrouwen tussen 40 en 49 jaar oud. Natuurlijk hoort ouder worden bij het leven, maar als het sneller dan normaal gaat en je nog niet zo veel rimpels zou moeten hebben, dan kan het zijn dat er intern iets niet helemaal goed zit.

#2 Vaak moeten plassen
Vaak moeten plassen kan aan een aantal dingen liggen. Zo zou je een blaasontsteking kunnen hebben, maar het kan ook zo zijn dat je bloeddruk is gestegen. De hartspier verzwakt namelijk als de bloeddruk te hoog is. Dat kan leiden tot beschadigde nieren en daardoor moet je vaker plassen dan normaal. Als je hier niets mee doet kan het leiden tot nierfalen, oppassen dus!

#3 Buikpijn
Als je last hebt van mysterieuze buikpijn en het moeilijk te bepalen is waar het vandaan komt, is het raadzaam om je bloeddruk eens te laten meten. Onderzoek heeft aangetoond dat als je gezond eet en genoeg sport je bloeddruk daalt en de symptomen buikpijn, diarree, een opgeblazen gevoel en krampen verdwijnen.

Je vindt meer symptomen op pagina 2.


Pagina 1/2