Knuffel jij net zo graag als wij? Lees dan hieronder de voordelen ervan!

Laat onze gelukshormonen maar stromen!

Sommige mensen houden van knuffelen en sommige mensen willen het liefst niet aangeraakt worden. Toch raden wij aan om meer te gaan knuffelen. Laat die knuffelbeer maar komen en lees hieronder waarom!

Bij een nieuw Britse onderzoek werden zowel mannen als vrouwen tussen de 20 en 49 jaar oud onderzocht. Onderzoeksleider dr. Jan Astrom stelde vast dat de positieve emotionele ervaring van knuffelen, biochemische en fysiologische reacties opwekt. Een tijd van 10 seconden knuffelen kan al je bloeddruk doen verlagen en het gehalte van verschillende hormonen veranderen. Hierdoor daalt het stressgehalte en stijgt het gehalte van gelukshormonen.

De gelukshormonen komen dus vrij door knuffelen. De huid bestaat namelijk uit een netwerk van kleine, eivormige drukgebieden. Die voelden de aanrakingen en staan in contact met het brein via de tiende hersenzenuw. Die hersenzenuw kronkelt door ons hele lichaam en is verbonden met een aantal organen. Waardoor er een waterval aan gezondheidsvoordelen door ons lichaam gaan stromen.

Wat vooral een grote invloed heeft op ons lichaam, is het vrijkomen van oxytocine. Dit hormoon komt vrij bij vrouwen die bevallen en borstvoeding geven, de stimulatie van melk wordt dan in gang gezet. En het heeft nog veel meer effect op ons lichaam; het verbetert je sociale vaardigheden, je vertrouwen, de productiviteit op de werkvloer als je met je collega’s knuffelt en natuurlijk ook de band met je lief! Knuffel elkaar zo vaak mogelijk en ervaar de positieve veranderingen! De knuffel heeft veel kracht in zich.

Knuffel jij ook graag?


pagina 1/1