Test: Wat is jouw leeftijd op basis van je reactiesnelheid

Reactiesnelheid

Wat is jouw reactiesnelheid?

Testjes zijn en blijven leuk. Ze geven je een inzicht in hoe het gesteld is met je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Met dit testje meet je wat jouw reactiesnelheid is en hoe oud je geschat wordt op basis hiervan. Een goede reactiesnelheid is heel belangrijk in het verkeer en juist daarom heeft het platform veiligheid.nl dit testje in het leven geroepen. 

Hoe oud ben jij volgens deze test?

Reactiesnelheid

In deze test krijg je steeds een zwart-witfoto te zien. Als de foto verandert van zwart-wit naar kleur dan moet je snel op de foto klikken. Des te sneller je dit doet, des te sneller je reactiesnelheid is. Een hoge snelheid zorgt voor een lagere leeftijd. Nadat je vijf keer op een foto geklikt hebt, zal er een gemiddelde berekent worden en die zal gelinkt worden aan een leeftijd.

Leeftijd

Als je reactieleeftijd hoger ligt dan je zelf bent, reageer je dus trager dan gemiddeld. Dit kan resulteren in een groter risico op (ongelukkig) vallen en andere ongelukken. Aan het einde van de test krijg je wat tips om meer te bewegen en je evenwicht te verbeteren. De test kun je op deze site doen. Hoe oud was jij? Laat het ons weten in een reactie onder het Facebook-bericht!

Lees ook: Test: met een paar simpele vragen kun je kijken of je dementie hebt!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere