Leg jij ook wc-papier op de bril van een openbaar toilet? Als je dit leest doe je het nooit meer

 

Dit werkt dus averechts!

Het bezoeken van een openbaar toilet kan een behoorlijke beproeving zijn, het voelt toch nooit zo schoon als thuis en het idee dat andere mensen overal aan hebben gezeten zorgt bij ons voor kriebels. Maar toch, soms is de nood zo hoog dat we geen andere keuze hebben. 

Om nog maar te redden wat er te redden valt bedek je de vieze toiletbril met wc-papier.

Wc-papier op de bril
Zo ben je toch nog een beetje beschermd tegen alle bacteriën. Helaas! Door wc-papier op de bril te leggen trek je juist méér bacteriën aan. De toiletbril is namelijk op een erg hygiënische manier ontworpen: door het gladde oppervlak van de toiletbril kunnen bacteriën zich niet goed ontwikkelen. Daarnaast komt een toiletbril in aanraking met relatief schone billen. Op billen zitten helemaal niet zoveel bacteriën als men denkt; ze zitten immers altijd veilig verstopt in een broek.

Broedplaats
Het toiletpapier daarentegen is wel een broedplaats voor bacteriën: het ruwe oppervlak is een prettige huisje voor bacteriën. Ook zit iedereen met zijn handen aan dezelfde rol toiletpapier en laat handen nu nét het lichaamsdeel zijn waar veel bacteriën op zitten. Je kunt al met al veel beter met je bips op de wcbril zitten dan op wc-papier!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron & Beeld: Unsplash