Lekker makkelijk: deze verrassende fruitsoorten eet je gewoon mét schil

fruit met schil

Weggooien is zonde!

We weten allemaal dat de dagelijkse inname van fruit goed is voor de gezondheid. Maar wat je misschien nog niet wist, is dat ook de schil van sommige fruitsoorten boordevol gezonde voedingsstoffen zit. Bespaar de volgende keer dus tijd bij het bereiden van je zomerse smoothie, door sommige fruitsoorten gewoon met schil en al in de blender te gooien.

Fruit met een vachtje

Dit zal je wellicht verbazen, maar de harige schil van de kiwi zit vol met voedzame stoffen die je gewoon kunt eten. Als je de kiwi niet schilt voordat je hem opeet, krijg je zo’n 50% meer vezels binnen dan wanneer je de kiwi zonder schil zou eten. Heb je moeite met de textuur van de harige schil van de groene kiwi? Probeer dan eens de gele kiwi! De schil van deze kiwi is ook nog eens rijk aan foliumzuur en vitamine E, deze stoffen hebben een ondersteunende werking voor het immuunsysteem.

Verfrissende watermeloen

Ook de schil van de watermeloen biedt verschillende gezondheidsvoordelen. Het geeft je immuunsysteem een aanzienlijke boost dankzij de overvloed aan vitamine C, A, B6 en zink. Daarnaast bevat de schil kalium wat, samen met stoffen zoals lycopeen en flavonoïden, bijdraagt aan het bevorderen van een stralende huid.

Citrusvruchten

Citroenrasp en sinaasappelschil staan bekend om de frisse smaak en culinaire uitstraling die ze aan gerechten toe kunnen voegen. Desondanks zijn we gewend om citrusvruchten te schillen voordat we ze gebruiken in een fruitsalade of ontbijt. De schil van citrusvruchten is echter rijk aan vitamine C en antioxidanten, welke goed zijn voor het verwijderen van slechte stoffen uit ons lichaam. Zonde om de schil weg te gooien dus!

Een belangrijke disclaimer voor het eten van de schil van de verschillende soorten fruit, is om deze goed te wassen voor gebruik. De schil kan namelijk resten van bestrijdingsmiddelen bevatten, die worden gebruikt om de vorming van schimmel en ziekten tegen te gaan. De kans is klein dat deze resten een gevaar vormen voor onze gezondheid, maar een goede poetsbeurt kan dus zeker geen kwaad.

Vind jij het eten van deze schillen het proberen waard?

Lees ook: ‘Aha! Deze 5 voedingsmiddelen zijn goed voor je hersenen’ 

Bron: RTL Nieuws, Linda. | Beeld: Pexels