Vrouw liep nietsvermoedend naar haar auto waarna ze blind werd door een windvlaag

wandeling blind

Een ongeluk zit in een klein hoekje

De Australische Amanda Eckersley liep naar haar auto toen een windvlaag stof in haar oog blies. Haar oog raakte een beetje geïrriteerd, maar ze wuifde dit weg. “Ik knipperde het uit mijn ogen en dacht er verder niet over na”, aldus Amanda. Achteraf had ze gewild dat ze eerder aan de alarmbel had getrokken, want dit incident had heftige gevolgen…

Irritatie

De avond nadat er iets in haar oog waaide deed ze haar lenzen uit. Haar rechteroog voelde pijnlijk aan, maar ze dacht er verder niet over na. Totdat haar collega haar vertelde hoe rood haar oog was. De pijn werd alleen maar erger, zo erg dat Amanda alleen nog maar met haar ogen dicht kon liggen. Ze kon geen licht meer verdragen en bleef in bed met de gordijnen dicht. Haar man, Andrew, vond dat het te ernstig was voor een oogontsteking en overtuigde haar om toch naar het ziekenhuis te gaan.

Ontsteking

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen kreeg Amanda de schrik van haar leven. De artsen vertelden meteen dat ze het vermoeden hadden dat ze acanthamoede keratitis had, een “ernstige infectie van het hoornvlies, veroorzaakt door een parasiet.” Amanda wist precies hoe het kwam: “het stofje beschadigde mijn hoornvlies en nadien douchte ik met mijn lenzen in.” Zo ontstond er een ideale broedplaats voor een dergelijke parasiet.

Blind

Amanda werd meteen opgenomen in het ziekenhuis. Ze moest daar vijf weken blijven en in die tijd onderging ze meerdere behandelingen. Verplegers moesten iedere dag haar ogen druppelen om de parasiet uit te roeien. Amanda dacht dat het allemaal wel weer goed zou komen en dat de druppels hun werk zouden doen. Helaas was dit niet het geval, er was een extremere behandeling nodig om de parasiet volledig te doden. Door de infectie is ze bijna volledig blind aan haar rechteroog, omdat haar hoornvlies te erg is aangetast. Maar Amanda blijft hoopvol: “Hopelijk kan een verdere behandeling mijn zicht ooit terugbrengen.”

Zorg er dus altijd voor dat je schone lenzen draagt en nooit met lenzen doucht. Als je een oogontsteking hebt als lenzendrager, neem dan altijd contact op met je huisarts.

Lees ook: Zielig: Christina viel 230 kilo af, maar is ongelukkiger dan ooit tevoren

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: HLN | Beeld: Wuestenigel op Foter.com