Let op: deze dingen moet je vooral niet doen op een lege maag!

Deze dingen kan je beter laten op een lege maag

Het ontbijt is niet iedereens favoriete maaltijd van de dag. Sommige mensen vinden het heel lastig om een broodje, een bak havermout of een smoothie naar binnen te werken om zeven uur ‘s ochtends. Toch is het wel slim om wat te eten, omdat er best veel dingen zijn die je beter niet kunt doen als je nog een lege maag hebt. Tips en Weetjes zet ze voor je op een rij.

  • Pijnstillers kun je beter niet innemen op een lege maag. Het zal de werking verminderen en het kan een slechte invloed hebben op je gezondheid. Wist jij bijvoorbeeld dat je de kans op maagbloedingen vergroot als je pijnstillers inneemt op een lege maag?
  • Koffie drinken kun je ook het beste doen als je al een bodem hebt. Als je het zwarte goud drinkt op een lege maag kan het zijn dat je last krijgt van oprispingen en andere aandoeningen die te maken hebben met het spijsverteringsstelsel. Als je echter écht niet zonder je bakkie pleur kan in de ochtend voeg er dan wat melk aan toe. Dit zorgt ervoor dat er iets minder negatieve effecten zullen zijn.
  • Drink geen alcohol als je niet gegeten hebt. Het verdubbelt het effect van de alcohol en je zal dus sneller dronken worden. Daarbij werkt het een kater in de hand en is het slecht voor je lever, hart en nieren. Mocht je toch niet anders kunnen, kies dan een koud drankje zonder koolzuur.
  • Kauwgom is slecht voor je maagslijmvlies als je het kauwt op een lege maag. Je kan er een maagslijmvliesontsteking van krijgen. Daarbij is het bewezen dat mensen die kauwgom kauwen eerder naar een vette hap grijpen dan mensen die het niet doen.
  • Slapen moet je ook vooral niet doen op een lege maag. Een hongergevoel en een laag bloedsuikergehalte zorgen ervoor dat we moeilijk in slaap vallen. Het is dus slim om iets kleins te eten voor het slapengaan wanneer je merkt dat je honger hebt.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: BrightSide | Beeld ter illustratie