Let op: deze twee dingen kan je beter niet aanraken als je geen griep wilt krijgen!

 

griep

Het griep-seizoen is weer aangebroken

Zodra de bladeren ook maar enigszins beginnen te verkleuren beginnen wij altijd te hoesten, snotteren en snuiten. Met een beetje geluk blijft het hierbij, met iets meer pech krijgen we er ook nog eens een flinke griep bovenop. Nu de herfst en winter voor de deur staan is het dus weer oppassen geblazen, want een virus heb je zo te pakken!

Het griepvirus is superbesmettelijk en alleen al door iets aan te raken wat door een drager is vastgepakt loop je al het risico besmet te raken.

Winkel
Er zijn dan ook een aantal dingen die je beter niet aan kan raken als je het risico op besmetting zo klein mogelijk wilt houden. De openbare ruimtes zijn natuurlijk een grote speeltuin voor bacteriën en virussen, bijvoorbeeld een winkel of supermarkt. Je moet vooral  opletten als je bijvoorbeeld in een winkel bent: de toonbank in een winkel zit namelijk vól bacteriën.

Openbaar vervoer
Dit geldt ook voor stangen en stoelen in het openbaar vervoer. Volgens experts kun je beter niet je gezicht, neus en mond aanraken nadat je in het openbaar vervoer hebt gezeten of hebt gewinkeld. Als je sowieso lang buiten de de deur bent geweest en veel dingen hebt aangeraakt, en tussendoor je handen niet hebt kunnen wassen: raak dan je gezicht zo min mogelijk aan. Hierdoor verspreid je het griepvirus namelijk. Kleine moeite, veel effect. En natuurlijk zo gauw mogelijk je handen wassen als je de kans hebt.

Dit trucje bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pexels