7 leuke weetjes over kinderen die geboren zijn in april

Weetjes-april-kind

April-kinderen hebben een hoop leuke eigenschappen

De maand waarin jouw kind geboren is, zegt veel over zijn of haar eigenschappen en toekomst. Zo ook april-kinderen. Is jouw kindje een echt lentekindje? Dan wil je deze leuke weetjes zeker lezen!

1. Bloeien in de lente

In de lente groeien de bloemetjes weer, en jouw kindje waarschijnlijk ook. Door de zon die meer aanwezig is, huppelende lammetjes in het veld en jarig zijn in de lente zal jouw kleintje in de lente volop stralen.

2. Sterrenbeeld

Is jouw kind een Ram of een Stier? Beide sterrenbeelden hebben eigenschappen die alle ouders als muziek in de oren klinken. Zo is de Ram energiek en lief, en de Stier vriendelijk en knuffelig. Een kleine kanttekening: ook koppigheid hoort bij deze sterrenbeelden. Wanneer je kindje iets niet wil doen, zal dat dus ook niet gebeuren.

3. Geen last van allergieën

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de lente geboren zijn, vaak geen last hebben van allergieën. Kinderen die in de herfst zijn geboren, hebben een grotere kans om last te hebben van hooikoorts, eczeem en astma dan kinderen die in de lente zijn geboren. Mooi meegenomen!

4. Langer

Leuk om te weten is dat mensen die in de lente geboren zijn, iets langer worden dan het gemiddelde. Het verschil is maar liefst een halve centimeter. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het verschil in daglicht dat een zwangere vrouw krijgt.

5. Populair

Kinderen die in maart of april zijn geboren, hebben een grotere kans om later een hoge functie, zoals CEO, te krijgen. Deze kans ligt hoger dan bij kinderen die in juni of juli zijn geboren. Daarnaast hebben ze een sterke persoonlijkheid waardoor ze ook vaak populair zullen zijn.

6. In goed gezelschap

Wist je dat er veel uitzonderlijke mensen in april zijn geboren? We noemen een Maya Angelou, William Shakespeare en Leonardo Da Vinci. Maar ook Barbara Streisand en Marvin Gaye. Goed rijtje om tussen te staan, denken wij.

Lees ook: Zo hoog zijn de kosten van een baby in het eerste jaar

Bron: Ouders van Nu | Beeld: Unsplash, Vitolda Klein