Dit zegt je geboortemaand over je levensverwachting

Wat betekent dit voor jouw levensverwachting?

Hoe oud je wordt hangt waarschijnlijk nauw samen met in welke maand je geboren bent. Duitse onderzoekers hebben gekeken naar de geboortemaand ten opzichte van de sterftecijfers. Wat blijkt? Mensen die in de maand mei geboren zijn leven gemiddeld aanzienlijk korten dan mensen uit de andere maanden. 

In welke maand ben jij geboren?

Onderzoek
De onderzoekers hebben bij hun onderzoek de gegevens van zes miljoen Duitsers naast elkaar gelegd. Deze mensen waren allemaal tussen 1992 en 2007 aan hart- en vaatziekten gestorven. Niet alleen de doodsoorzaak werd geobserveerd ook de geboortemaand en de leeftijd werden meegenomen.

Maand
Er blijkt dus een verband te zijn tussen wanneer je geboren bent en wanneer je zal sterven. Dat klinkt heel luguber, dat vinden wij ook. Vooral mensen die in mei geboren zijn hebben pech; zij leven gemiddeld het kortst. Vrouwen uit mei leven 7,3 maanden korter dan vrouwen uit november. Bij mannen was dit verschil groter: mannen uit mei leven gemiddeld 11,7 maanden korter dan mannen uit november.

Zonlicht
Vooral mensen die in de maanden augustus tot januari zijn geboren leven langer. Mensen die geboren worden in de lente en zomermaanden hebben daarentegen minder geluk. Zij leven beduidend korter. Hoe dan kan? Waarschijnlijk heeft dit te maken met het zonlicht tijdens de zwangerschap en wat men eet tijdens de zwangerschap; in de winter worden hele andere dingen gegeten dan in de zomer.

Lees ook: Dit moet jouw goede voornemen worden, volgens je sterrenbeeld

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Onlinejacc | Beeld: pexels